Preparació: 40’
Ingredients (per 4 persones)
4 vieires grans o 8 mitjanes
2 cullerades de pa ratllat
½ culleradeta de nou moscada
4 tasses d’arròs
10 tassetes de brou de verdures
1 ramet d’herbes fresques (cilantre, julivert, alfàbrega i menta)
2 dents d’all
2 cullerades de formatge parmesà
1 cullerada de mantega
4 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de nous triturades
Sal
Pebre negre
Obrir i netejar les vieires, aixugar-les i passar-les pel pa ratllat, la nou moscada, sal i pebre negre. Reservar.
continuar...
continuar...
Escalfar el brou. Netejar les herbes i picar les fulles. Pelar l’all i picar-lo.
Escalfar en una cassola plana la meitat de l’oli i la mantega, aferir l’all, i molt rápidamente aferir l’arròs. Donar un parell de voltes, afegir el vi i deixar que s’evapori. Afegir una vica de brou, sal-pebrar i continuar coent sense deixar de remenar, afegint més brou a mesura que es vagi evaporant.
Quan el gra d’arròs estigui al seu punt, afegir les herbes, nous i el formatge. Remenar.
Escalfar l’oli restant en una paella i dorar les vieires uns 2-3 minuts per cada banda. Travessar-les, si es vol, amb una broqueta i servir-les sobre el risoteo acabat de fer.
Anima’t, fés la recepta, fotografia-la i enviame-la amb el teu nom i població a: especiesmil@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada