divendres, 18 de febrer del 2011

RISOTTO DE CARXOFES AL PEBRE

Preparació: 40’

Ingredients (per 4 persones)

4 tassetes d’arròs
1 ceba
5 carxofes
1 llimona
Zafra
1 l de brou de pollastre
4 cullerades de formagte parmesà ratllat
½ vaset de vi blanc
60 gr de mantega
2 cullerades d’oli d’oliva
1 culleradeta de grans de pebre (el que més ens agradi)
sal

Escalfar el brou. Netejar les carxofes pelant el tronc. Tallar la punta per obtener nomès el cor i part del tronc i, a mesura que estiguin netes, posar-les en una vol amb aigua i suc de llimona.
continuar...
Pelar i tallar la ceba ben petita. Ofegar-la en una cassola amb el pebre, l’oli, la meitat de la mantega i el zafra, durant 4 minuts, remenant de tant en tant. Afegir les carxofes  i coure-les, sense deixar de remenar, uns 4 minuts més.

Incorporar l’arròs, dorar-lo uns moments, afegir el vi i deixar que s’evapori. Afegir un cullerot de brou calent, sal-pebrar i seguir la cocció sense deixar de remenar, afegint més brou a mida que es vagi evaporant.

Quan el gra d’arròs estigui al seu punt, agregar la mantega restant i el formatge. Remenar i servir rápidamente.


Anima’t, fés la recepta, fotografia-la i enviame-la amb el teu nom i població a: especiesmil@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada