divendres, 18 de febrer del 2011

PA ESPECIAT

Temps: 50'

Ingredients (per 8 persones):


250 grs de mel
100 ml de llet
100 grs de mantega + 1 cullerada
200 grs de farina
1 culleradeta de llevat en pols
50 grs de sucre morè
1 ou
un pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de clau molt
50 grs de nous
50 grs de nous de macadàmia
50 grs d'ametlles
continuar...


Escalfar la llet en un cassó durant uns minuts, retirar del foc, afegir la mel i remenar per diluir-la. Tirar la barreja a un bol, agregar els 100 grs de mantega fosa i barrejar amb unes varilles. Incorporar la farina i el llevat i remoure enèrgicament per eliminar els grums. Afegir el sucre, l'ou i la sal.
Afegir per últim les espècies i els fruits secs, sencers o trossejats. Remenar bé.
Forrar un disc amb paper de forn el fons d'un motlle rodó, d'uns 22 cms de diàmetre, i untar les parets amb la mantega restant. Omplir-lo amb la barreja anterior i coure al forn preescalfat a 180ºC, durant 30-35 minuts.
Passat aquest temps, punxar el centre del pa amb un escuradents per comprobar que estigui cuit (ha de sortir net).
Si no, coure uns 5 minuts més a 160ºC. Deixar refredar una mica i servir-ho tebi o fred acompanyat de cafè o tè.


Anima’t, fés la recepta, fotografia-la i enviame-la amb el teu nom i població a: especiesmil@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada