Temps: 50'
Ingredients (per 8 persones):
250 grs de mel
100 ml de llet
100 grs de mantega + 1 cullerada
200 grs de farina
1 culleradeta de llevat en pols
50 grs de sucre morè
1 ou
un pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de clau molt
50 grs de nous
50 grs de nous de macadàmia
Escalfar la llet en un cassó durant uns minuts, retirar del foc, afegir la mel i remenar per diluir-la. Tirar la barreja a un bol, agregar els 100 grs de mantega fosa i barrejar amb unes varilles. Incorporar la farina i el llevat i remoure enèrgicament per eliminar els grums. Afegir el sucre, l'ou i la sal.
Afegir per últim les espècies i els fruits secs, sencers o trossejats. Remenar bé.
Forrar un disc amb paper de forn el fons d'un motlle rodó, d'uns 22 cms de diàmetre, i untar les parets amb la mantega restant. Omplir-lo amb la barreja anterior i coure al forn preescalfat a 180ºC, durant 30-35 minuts.
Passat aquest temps, punxar el centre del pa amb un escuradents per comprobar que estigui cuit (ha de sortir net).
Si no, coure uns 5 minuts més a 160ºC. Deixar refredar una mica i servir-ho tebi o fred acompanyat de cafè o tè.
Anima’t, fés la recepta, fotografia-la i enviame-la amb el teu nom i població a: especiesmil@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada