dissabte, 2 d’abril del 2011

ECLIPSI DE NATA I MOUSSE DE MADUIXA

 Aquesta és meva



Ingredients:
Base del pa de pessic:
2 ous
50g de sucre
50g de farina
Mousse de Nata
100g de nata líquida
50g de sucre
4 fulls de gelatina
400g de nata muntada
Merenga Suis
2 clares d'ou
140g de sucre
Mousse de Maduixes
600g de maduixes
200g de merenga suis
8 fulls de gelatina
500g de nata muntada
Per adornar
Unes maduixes que siguin més o menys de la mateixa mida i imaginació


Base de pa de pessic al microones:
Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Afegir la farina tamissada amb moviments envolvents.
Greixem un recipient apte per microones i ho posem a coure 2 minuts i mig a 900W.

La Mousse de Nata:
Escalfar els 100g de nata amb el sucre sense que bulli.
Dissoldre en ella la gelatina, previament remullada en aigua freda, remenant bé.
Un cop tèbia la barreja, afegir els 400g de nata muntada.
Posar la mousse en un motlle de 20cm i posar al congelador unes hores fins que estigui congelada.


Merenga Suïssa:
Barrejar les clares amb el sucre. Escalfar suaument al bany maria, remenant fins que es dissolgui el sucre. Treure del bany maria i muntar amb una batedora elèctrica fins que estigui consistent i brillant.


La Mousse de maduixes:
Triturar les maduixes, passar el puré per un coledor de malla fina, per eliminar les llavors.

Escalfar 100g de puré i dissoldre els fulls de gelatina prèviament remullats en aigua freda. Ajuntar amb la resta del puré i barrejar bé.
Incorporar la merenga al puré de maduixes i  barrejar per alleugerir la massa.
Afegir la nata semi-muntada amb moviments de dalt a baix, vegilant perquè no baixi la barreja i obtenint un color uniforme.



Muntatge:
Colocar la base del pa de pessic en un motlle de 25 cms. Forrar el motlle amb paper de forn perquè sigui fàcil desenmotllar-lo.



Posar al centre la mousse de nata, que ja està congelada. Netejar les maduixes, tallar la zona verda i partir-les a lo llarg, anar colocant-les al voltant del motlle de manera decorativa.



Tirar per sobre la mousse de maduixes i anivellar la superfície.


Posar a la nevera i deixar refredar.



Millor d'un dia per l'altre. Adornar al nostre gust.


1 comentari: